Gevelreiniging, knipvoegwerk, scheurherstel, decoratieve schilderwerken, natuursteen en betonherstelling

Bepleisteren, Kaleien en Schilderen

Bepleisteren

Het restaureren van bepleisterde gevels is een dankbaar werk. Hierbij trachten wij steeds om zoveel mogelijk originele moulures en lijsten te behouden. Slechte delen van de bepleistering worden verwijderd en hersteld naar het originele model. Hiervoor worden mallen genomen, ornamenten gegoten, lijsten getrokken en vlakken geschuurd en geplamuurd. Uiteraard gebruiken wij waterdamp doorlaatbare mortels, veelal op basis van kalk.

Isoleren en bepleisteren van nieuwbouw en renovatieprojecten gebeurt met het Caparolsysteem.
Rotsbepleistering wordt bij ons nog volgens de originele methode uitgevoerd.

 

Kaleien

Kaleien doen wij op maat van de klant en het gebouw. Voor oude panden met een landelijk karakter gebruiken wij de originele kalei op basis van natuurlijke hydraulische kalk. Dit geeft een authentiek karakter aan de woning, met kleuren die veranderen naargelang de weersomstandigheden. Kalk doet het huis leven.

Gebouwen met een strakkere uitstraling, worden gekaleid met een microporeuze coating die vochtwerend is. Hierdoor blijven gekaleide gevels lange tijd proper, potmat en egaal van kleur.

 

Schilderen

Een gegelijk onderzoek van de ondergrond is primordiaal voor het aanvatten van schilderwerken. Werken we oude of nieuwe ondergrond, zijn er oude verflagen, merken we sporen van opstijgend vocht of zouten op? Welk karakter moet de geschilderde oppervlakte uitstralen na de werken? De antwoorden op deze vragen bepalen welke verf we gebruiken. Zolang ze maar waterdamp doorlatend is.